ЗОНА НА ГОСТИТЕ - ВДРО - ВЪТРЕШНА ДОБРУДЖАНСКА РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ

ТЪРСЕНЕ
Отиване към съдържанието

Главно меню:

ЗОНА НА ГОСТИТЕ

13 Коментари
Рейтинг: 5.0/5

Пламен Петров
2016-02-05 18:55:53
Бих искал и аз да се присъединя към положителните оценки за Вашия труд,г-н Събков.Като потомък на Добруджански род се гордея с историята на родния си край.Виждайки във ваше лице какви българи все още има съм по спокоен и за Родината си.
Ще помоля за информация за един от воеводите в Силистренския край-с.Зафирово,Той се казва Кольо Йонков.Силно съм заинтересован и бих се свързал с вас за повече информация - ако разбира се се съгласите.Още един път ви благодаря за благородното дело.
Атанас Петров
2015-08-06 19:13:35
Здравейте! Може ли да ми предоставите някакви координати за връзка, интересувам се от темата и бих искал да помагам с каквото мога. Благодаря Ви!
адв.Светослав Бързанов
2014-03-14 22:25:53
Здравейте г-н Събков. Най-сърдечни адмирации за прекрасният Ви сайт посветен на една от най-героичните борби на народа ни, но уви може би най-забравената. Поздравления за изключително интересното Ви участие в предаването "Час по България". Като син на предци от Добруджа бих желал да помогна във Вашето свято дело за благото и величието на Родният ни край! Моля при интерес пишете на посочената ми електрона поща.
Иван Донев
2013-11-22 12:38:49
Да се каже похвала е малко.Да се оцени с бележка отличен е достойно. За да се организираш така,че да разровиш недостатъчните архивни материали и от тях да избистриш и представиш истината е геройство. Това може да стори само истински родолюбец, достоен българин, горд добруджански син.Дерзай! Има още много неща и факти от нашата история, които не трябва да са забравят и да се предадат на идните поколения, които да носят с достойнство името българин.Желая още успехи.
Станимир Радулов
2013-11-17 11:21:30
Поздравления за сайта! Пожелавам ти успех! Най-много информация за ВДРО има в Македонския научен институт, който се намира на ул. "Пиротска 5". Информация ,как да се свържеш с него вземи от сайта на ВМРО - www.vmro.bg
:)
2013-11-16 16:39:26
Положил си доста труд :)
Росен Боздуганов
2013-11-16 14:56:13
Когато, преди около две години и кусур, ми се обади Валентин Събков с молба за информация, касаеща Стефан Боздуганов, доста се зачудих, как и с какво мога да му помогна. Единственото с което разполагах, бе родословното дърво на рода Боздуганови. Някъде в ляво долу, се четеше името на Стефан Боздуганов и като малко допълнение-(буквално) КОМИТА В ДОБРУДЖА. Нищо повече! А Стефан Боздуганов е първи братовчед на баща ми. Защо толкова малко знаех за него? Никой и никога в нашето семейство не се е говорело за него и за делата му. ЗАЩО? Страх! Страх от това, че този човек не е бил комунист, че комунистическата кауза му е била чужда, че е бил патриот, че не бил интернационалист, че не е бил продажник, че не е искал да види България като 16-та република, че се е борил Добруджа да се върне в границите на Отечеството ни......Онзи ден зададох същия въпрос на моята братовчедка, която е пряка потомка на този БЪЛГАРИН. Същият отговор! Страх! Страх и неудобство, че баща и ( Йосиф Петров) е гнил в лагер след тъй наречената социалистическа революция, само за това че е бил сподвижник на Никола Петков. Страх, че баща ми също е бил "жител" на Белене и Богдонов дол, затова че не е желал да изостави семейството си в Чехия и да се върне в комунистическа България.....За огромно съжаление-не сме единствените. Години наред историята ни се прекрояваше и натъкмяваше за да бъде удобна на "големия брат от североизток" Слава Богу, това време отмина. Истината трябва да бъде видяна, чута и написана. Изисква се апостолски плам и упоритост, за да се отсее зърното от плявата, която ни втълпяваха в училище. Хвала и поклон пред Валентин Събков и братята му по перо за доблестта, истината за този отрязък от историята на изстрадалата добруджанска земя да бъде казана и видяна. На добър час. Спочит и уважение: Росен Боздуганов
lazarov ivan
2013-11-16 14:36:31
Чудесно начало! Българите трябва да знаят историята на Вътрешната Добруджанска Революционна организация! Не само Македония е нашата болка!
Павлинка
2013-11-16 13:56:44
адмирации за добре свършена работа,желая ти успех
Киров
2013-11-16 11:21:02
Здравейте. Благодаря Ви за информацията, която открих в този нов сайт. До сега почти не съм знаел за организацията и дейците й. Това ме накара да потърся още инфо в интернет и открих материалите в уикипедия и книги за вдро на автор Любомир Златев. Вие го цитирате тук. Надявам се скоро да има още нова информация по темата на този сайт. Желая Ви големи успехи.
Иво
2013-11-16 00:55:54
Вале,велик си. Давай напред.
Стефан Бърданов
2013-11-16 00:51:54
Благодаря за книгите и Ви поздравявам за този сайт.
Ани
2013-11-15 22:28:04
Вальо, поклон пред това, което вършите с твоите приятели. Историята не трябва да бъде изопачавана в полза на определена политическа сила, а да се знае такава каквато е била в действителност. Приемете моите сърдечни пожелавания за още по-големи успехи в разкриването на истината за борбите за освобождение на Добруджа от румънците. Благодаря Ви. Вие сте истински БЪЛГАРИ. Поклон пред вас.
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню